Fixa snygga ögonbryn

En snygg form på ögonbrynen kan ge hela ditt ansikte ett piggare utseende. Det hjälper också till att få ögonen i focus. Det finns några smarta riktlinjer till dig som skall forma dina ögonbryn. Några råd och tips finns också att ta del av.

1. Börja med att tvätta dig ordentligt vid ögonbrynen. Första tipset är att du målar med en ögonbrynspenna på brynen den form du vill ha. Sen håller du dig till den formen under plockandets gång. Vill du ha riktlinjer hur en bra ögonbrynsform kan se ut så kika på bilden. Att ha högsta punkten ovanför iris är en bra riktlinje. Ta en penna eller skaftet på en smal ögonpensel och lägg skaftet så det vilar mot nässidan, då ser du var ögobrynet kan börja. Håll kvar skaftet men vrid det till ögats slut. Där kan ögonbrynet sluta. Se bilden.

2. När du markerat början och slutet och du vet att högsta punkten skall vara över iris är det bara att ta ögonbrynspennan och måla. Det får gärna vara lite tjockare bryn i början för att sen smalna av. Kom ihåg att inte plocka dem för tunna, hellre att du tar lite för lite på ögonbrynen första gången, så du kan forma dem annorlunda om det behövs till nästa gång. Ett viktig tips är att du plockar ögobrynen underifrån, så de blir höga. Inte forma ögonbrynet ovanifrån. Gör du det ovanifrån får du låga ögonbryn och ett tröttare utseende.

3. Det bästa ljuset är dagsljus. Försök sitta vid ett fönster med en spegel till exempel. Kanske med ryggen emot så du inte blir bländad men att du får bra ljus som reflekteras i spegeln. När du plockar drar du hårstråna åt de håll de växer så du får med hela strået och minskar risken för att det ska göra ont. Plocka ett hårstrå i taget så gör det mindre ont plus att du inte får med för många strån som kan lämna ett stort tomt parti efter sig.